Behandling

All form av terapeutisk behandling har ett gemensamt syfte att påskynda läkning genom att sätta igång processer i kroppen som ökar själv läkningen. Med ”läkning” menas inte bara en skada utan kan även vara en muskelspänning. Vilket är en muskel i ”kramp” som fått för lite syre och ATP (muskelcellens energi), något den behöver för att kunna slappna av och släppa på kontraktionen.
– Vad som skiljer oss olika terapeuter åt är vår utbildning, erfarenhet och vilka metoder som vi använder oss av. –

Detta erbjuder jag er:

Rörelseanalys:

Innan behandling ser jag gärna din häst i rörelse för hand ifall möjligt. Då kollar jag på hästen i skritt och trav på rakt spår samt på volt. Här försöker jag se på helheten och om det är något som stör mitt öga eller ser disharmoniskt ut. Rörelsen är en av flera viktiga pusselbitar som sedan ligger till grund för vart jag bestämmer mig för att behandla.

Mina händer:

Det bästa och mitt absolut viktigaste redskap är såklart mina händer. Det är med mina händer som jag kan känna struktur förändringar i vävnaden, musklernas olika tonus, värme, kyla, svullnad. För att sedan använda mina händer som vägledning genom behandlingen, där jag hela tiden känner efter hur vävnaden svarar och när det är dags att gå vidare.

Djupvågsbehandling:

Djupvågen ger effektiv men skonsam avslappning via harmoniska pulseringar som hjälper muskeln till avslappning genom sin variation i pulsering är den skonsam mot nervsystemets yttre försvar. Vilket gör att man kan komma ner mycket djupare i vävnaden på kortare tid.

Djupvågen är utvecklad med stöd i forskning på fascia och fasciabehandling, det är genom fascian djupvågen får sin effekt på alla nivåer i kroppen. Perfekt för att släppa på muskelspänningar och öka flödet i kroppen.

Akupunktur TCM:

Nålarna är tunna och sätts i punkter som går i meridianer, energi kanaler alla dessa punkter har en koppling till ett visst organ, kroppsdel. Enkelt förklarat påverkar det kroppens självläkning som att släppa på stagnationer, öka ledvätska, få bort kli, sårläkning mm.

Akupunkturen är en tacksam och effektiv behandlingsmetod som jag gärna använder mig av så länge hästen accepterar nålarna.

Stretch:

Efter en behandling stretchar jag oftast de berörda muskelgrupperna, för att genom;

  • Provokation – ökar blodflödet.
  • Töjning – (töjer lätt ut muskeln) för att återfå elastisk.
  • Dränering – rensar bort slaggprodukter.
  • Kontakt – förbättras mellan muskel och nervcell.

Kinesiotejp:

Är en elastik tejp som jag oftast använder i syfte för att öka cirkulationen. Med tejpen kan man även aktivera, påminna en muskel att arbeta, samt kan man även använda tejpen som stöd vid tex. en senskada. Tejpen har vågot i sig som gör att när den sätts mot huden och pälsen så lyfter den huden i vågornas riktning vilket i sin tur stimulerar nervreceptorerna vilket ger en ökad effekt på cirkulationen. Detta är något jag ibland sätter på efter en behandling när jag känner att jag inte fått muskelspänningen att släppa helt.

Balanspaddar:

Använder jag oftast som avslut på en behandling, också här i cirkulationhöjande syfte samt för neutralisering av obalanser. (Vill säga att det påverkar proprioceptionen i kroppen.) Detta är mitt favorit verktyg och något jag ofta rekomenderar er själva att använda mellan mina besök, då det sker ett flertal positiva effekter av att stå på paddarna.