Kan det vara bra att veta att man inte bör behandla en häst som nyligen blivit vaccinerad, är dräktig, sjuk/ dåligt allmäntillstånd, nyligen avmaskad eller är under medicinering (ifall man ej fått ok från veterinär).

Hästarna kan svara på lite olika sätt vissa blir jätte trötta dagen efter samt ömma i kroppen vilket är en form av träningsvärk och vissa andra blir jätte fina för att sedan bli sämre dagen efter. Vilket konstigt nog är ett bra tecken! Man vill ha en reaktion eftersom detta visar på att man träffat problemet, att man kickat igång systemet.

Med det sagt kan man även plocka fram så kallade dolda hältor som enbart kommer fram när muskelspänningarna väl släpper, vilket också är bra för då kan man hinna behandla det innan det blir till en större skada.

Därför är det bra att planera in lugnare träning de kommande 2 dagarna efter behandling så att hästens kropp kan hinna bearbeta behandlingen.

Det kan ta upp till 2-3 behandlingar innan ett bra resultat visar sig. Men det krävs hela tiden ett gott samarbete mellan oss båda för ett långsiktigt resultat.

Ni kommer att få en journal på vad jag har hittat och gjort, kommande råd samt ev. ny tid för återbesök. Detta kommer att skickas via e-post samma dag eller ev. dagen efter.

För att ni ska få ut så mycket som möjligt av min behandling så är det bra ifall ni funderar på följande frågor:

  • Varför vill ni att jag ska komma? ex. för en allmänkoll, förebyggande, vi har ett problem.
  • Vad har hästen varit med om dem senaste åren? Någon skada, lång vila, tävlat hårt.
  • Hur mycket tränas hästen för dagen?
  • Hur känns hästen i träning? Något varv, gångart som är svårare att få till.
  • Något annat jag bör veta eller något ni undrar över?
  • Vad förväntar ni att få ut av behandlingen?
  • Ni kan även fundera över hur mycket tid och pengar ni är villiga att lägga på er häst för att underhålla/ lösa ett ev. problem. Då kan jag anpassa mina råd till just er situation.

Boka här