Innan mitt besök

Kan det vara bra att veta att man inte bör behandla en häst som nyligen blivit vaccinerad, är dräktig, sjuk/ dåligt allmäntillstånd, nyligen avmaskad eller är under medicinering (ifall man ej fått ok från veterinär). Det är 96h karens på en behandling.

Hästarna kan svara lite olika dagarna efter, det är bra att veta att dem kan bli sämre i någon dag för att sedan bli till det bättre. För att man satt igång processer i kroppen, blir hästen inte bättre har man istället plockat fram ett dolt problem som faktiskt är bra att det kommer fram så att det kan behandlas. Viktigt att förstå att hästen blir inte dålig av själva behandlingen, utan behandlingen har bara påskyndat processerna.

Därför är det bra att planera in lugnare träning de kommande 2 dagarna efter mitt besök.

Det kan ta upp till 2-3 behandlingar innan ett bra resultat visar sig. Men oftast kan man se resultat redan efter första behandlingen.

Ni kommer att få en journal på vad jag har hittat och gjort, kommande råd samt rekommenderad tidsintervall för ett ev. återbesök. Detta kommer att skickas via e-post samma dag eller dagen efter.


För att ni ska få ut så mycket som möjligt av min behandling så är det bra ifall ni funderar på följande frågor:

  • Varför vill ni att jag ska komma? ex. för en allmänkoll, förebyggande, vi har ett problem.
  • Vad har hästen varit med om dem senaste åren? Någon skada, lång vila, tävlat hårt.
  • Hur mycket tränas hästen för dagen?
  • Hur känns hästen i träning? Något varv, gångart som är svårare att få till.
  • Något annat jag bör veta eller något ni undrar över?
  • Vad förväntar ni att få ut av behandlingen?
  • Ni kan även fundera över hur mycket tid och pengar ni är villiga att lägga på er häst för att underhålla/ lösa ett ev. problem. Då kan jag anpassa mina råd till just er situation.

I samband med er bokade behandling får ni även 10% rabatt på allt i webshoppen, jag behöver då oftast få in er order senast en dag innan så jag kan säkerställa att alla era önskade varor finns hemma.

Ser framemot att träffa dig och din häst!