Josefin Haq heter jag som driver Friskvård för häst JH. Bor i dag i Floda tillsammans med min man och vår dotter. Uppvuxen i Skåne med hästar, gått ett travgymnasium på Jägersro och jobbat 5 år som hästskötare i travstall, hos bland annat Lutfi Kolgjini och Ola Samuelsson.

Hästskötaryrket var tufft, lärorikt och något av det bästa jag gjort. Men tillslut försvann glädjen och motivationen för mitt jobb och drömmen om en smutsfri vardag tryckte på.

Då tog jag ett ”sabbats år” från hästarna, året blev till 4 år i en helt ny bransch, flyget. Även det var en livsstil och en lärorikt och givande tid. Efter ca 3 år kom suget, drivet och längtan efter hästarna tillbaka. Då bestämde jag mig för att utbilda mig till Equiopat® en 2årig utbildning hos UPH och bli en mästare på hästarnas muskler.

September 2018 fick vi vårt första barn vilket gjorde att jag fick ta en paus ifrån skolan i 1 år.

Maj 2020 blev jag klar med mina studierna och fick mitt Certifikat som färdig utbildad Equiopat® och startade därefter upp Friskvård för häst JH. Vill ni läsa mer om mig och mina utbildningar? se HÄR.